Ferry Shiny World Ramendoekjes Huisvlijt review

 

Makkelijker schoonmaken, met minder spullen? Dat kan met de schoonmaakdoekjes van Ferry Shiny World.

Dus toen Diny van hetdoekje.nl me mailde of ik dit wonderschoonmaakdoekje eens wilde proberen, leek me dat wel wat.

Ik ben een voorstander van alles dat het huishouden makkelijker maakt.

En dat beloven Ferry Shiny World ramendoekjes zeker!

Hieronder mijn ervaringen.

Ferry Shiny World ramendoekjes: wat vertelt de gebruiksaanwijzing?

De Ferry Shiny World ramendoekjes onderscheiden zich van andere schoonmaakdoekjes omdat ze zijn samengesteld uit zogenoemde ‘gesplitste hoogwaardige polymeren’. Hierdoor hebben de ramendoekjes een grote schoonmaakkracht. Je kunt ze onder meer gebruiken voor ramen lappen.

Om die reden heb je bij de Ferry Shiny World ramendoekjes dus ook echt geen schoonmaakmiddel meer nodig! Bovendien maken deze doekjes een spons, trekker en zeem ook overbodig.

Ferry Shiny World ramendoekjes: in de praktijk getest!

Voordat je de Ferry Shiny World ramendoekjes kunt gebruiken moet je het doekje de eerste keer dat je het gebruikt in een pan water leggen. Dit is om de vezels/polymeren te activeren. Ik heb dat speciaal nagevraagd bij Diny van hetdoekje.nl! Daarna hoeft dit niet meer.

De temperatuur van het water moet 90 graden zijn. Hieronder zie je mij braaf de gebruiksaanwijzing lezen, die gelukkig kort en duidelijk is. Een pan met water staat bijna te koken om de gewenste 90 graden te bereiken:

Nadat het water kookte heb ik het eerst laten afkoelen tot hopelijk 90 graden. Ik heb helaas geen kookthermometer, maar dat was wel handig geweest in dit geval.

Hier ligt het doekje in het water. Dit moet 15 minuten:

Nadat het kwartier om was, was het tijd voor actie! De vensterbank was groezelig en vies. Kijk maar:

Ik maakte hem schoon met het ramendoekje:

Met dit als resultaat:

Aangemoedigd door het mooie resultaat maakte ik vervolgens in snel tempo ons bijzettafeltje, onze salontafel en nóg een vensterbank schoon. En toen zag de doek er zo uit:

Eerlijk gezegd schaam ik me er een beetje voor hoe vies de doek is. ‘Hoe smerig ís het wel niet bij ons thuis?’ vroeg ik me af… Maar ik ga er van uit dat het feit dat het doekje wit is, ook een rol speelt. Je ziet het vuil gewoon veel meer. En daarnaast natuurlijk het feit dat het een wonderdoekje is, en vuil dus heel effectief aantrekt.

Voordelen van dit doekje

Het Ferry Shiny World ramendoekje heeft een flink aantal voordelen ten opzichte van ‘gewone’ doekjes. Ik zet ze eens op een rijtje:

  1. Je bespaart op schoonmaakmiddelen, want die zijn niet meer nodig.
  2. Je bespaart op spons en trekker.
  3. Vanwege de witte kleur zie je meteen wat voor vuil je hebt verwijdert.
  4. Het is milieuvriendelijker omdat je geen schoonmaakmiddelen meer hoeft te gebruiken.
  5. Ze gaan lang mee en je kunt ze wassen.
  6. Je krijgt er schone ramen mee zonder strepen.
  7. Het ramendoekje is maar liefst 60 cm bij 45 cm groot. Dat is bijvoorbeeld een stuk groter dan de microvezeldoekjes van de Albert Heijn. Zie de foto hieronder:
  8. Je kunt het ramendoekje in kleinere doekjes knippen! Ik heb dit ook weer speciaal nagevraagd bij Wim. Op die manier kun je er meerdere doekjes van maken als je dat wilt.
  9. Het ramendoekje is ook nog eens geschikt om brillenglazen schoon te maken!